Otroligt mysig miljö och trevligt och charmig personal, och som grädde på moset - fantastisk mat!
Vi valde en av deras avsmakningsmenyer "Menu di degustazione enogastronomica Romano" och de närmaste timmarna fick vi avnjuta underbara italienska/romerska rätter - smakupplevelserna avlöste varandra.
Dagen innan vårt besök på Ad Hoc hade jag sagt någonting i stil med att "pasta är ju ändå bara pasta... hur svårt kan det vara - och hur bra kan det bli..." De orden kommer jag få äta upp så länge jag lever... I menyn ingick bl.a. en avsmakning av tre olika Pasta Carbonara; en "classica", med bacon, pecorino- och parmesanost, och ägg, en med honey mushroom (honungsskivling), och en med svart tryffel. Det var sagolikt gott! Jag vill aldrig äta pasta igen, för så bra kan det aldrig mera bli. En av varmrätterna var Saltimbocca, som är lite av en personlig favorit sedan tidigare, och denna var absolut ingen besvikelse heller. Som avslutning bjöds tre varianter av Creme Brulee - alla fantastiska och med sin egen twist. Genom hela menyn serverades lokala viner, från regionen Lazio. Dessa var utsökta och passade utmärkt till rätterna.
Restaurangen ligger på Via di Ripetta, 43, inte långt ifrån Piazza de Popolo. Mycket inbjudande, lugn och charmigt ställe, inrett lite som en vinkällare. Om du besöker Rom så är mitt råd - åk inte hem utan (minst) ett besök på Ad Hoc!
2 kommentarer:
Det där lät inte dumt. Får bli ett besök där nästa gången man är i Rom då.
Du har ju berättat om besöket, men med bilder blir det än mer lockande att bege sig dit.
Skicka en kommentar