tisdag, mars 13, 2012

Husman goes lyx


Vi startade med en gubbröra med löjrom och detta på ett hemmagjort kumminknäcke, mumsfillibabba. Drycken till det blev en ale, Seven Giraffes nr 1665

Som uppföljning serverades en vild kålpudding. Till det här så drack vi en Pinot Noir, Bourgogne Cuvée Prestige, nr 5361.

Till finalen så fick vi spisa en knäckig nötpaj med lingongrädde. Till det här så tog vi en kopp ångande nybryggt kaffe.

Peters kommentar
Betyg:

Jannes kommentar
Kvällen inleddes med en mycket lyckad lyxig variant av gubbröra. Det var kul att göra eget knäckebröd och resultatet blev enligt min mening till belåtenhet. Seven Giraffes var en ny bekantskap - en ale med toner av citron som passade bra till gubbröran. Kålpudding är ju en lite bortglömd goding, som även i originaltappning är värd mer uppmärksamhet. Denna variant med vitkålen utbytt mot fänkål var inte sämre. Riktigt gott med purjosalladen och den smakrika såsen till. Desserten var inte på något sätt tråkig men inte heller så fantastisk som den verkade. Söt och god kolasmak, som nog hade vunnit på lite mer av den syrliga lingonreduktionen till, där sött och syrligt kompletterade varann fint. Den kan absolut vara något för de som gillar lite sött.
Betyg:
4/4/3

Johans kommentar
Den här förrätten blev en lyckad start på kvällen. Supergott med det hembakade kumminknäcket och löjrommen satte lite extra piff. Alen passade riktigt bra till. Den vilda kålpuddingen var en värdig uppföljare och gav mersmak. Vinet funkade fint till. Avslutningen på kvällen meny var också bra även om den inte nådde upp till de andra rätternas nivå.
Betyg: 4+/3+/3

Magnus kommentar
En riktigt stark trerätters den här gången. I gubbröra med kumminknäcka finns många smaker som jag är väldigt svag för. Hade inte knäcket saknat lite krisp hade detta varit en fullpoängare för mig. Varmrätten var en klassiker i ny tappning. Mycket trevligt anrättning. Den fräscha och krispiga purjosalladen överraskade positivt. Efterrätten var däremot lite för mäktig för min smak (eller i det här sammanhanget).
Betyg: 4/4+/3

Peters kommentar
Väl sammansatt meny och bra lagat av kockarna. Framförallt föll förrätten mig på läppen, med fin sälta och bra kontrast i struktur/konsistens. Då mitt knäcke verkligen var knaprigt så blir det ett toppbetyg. Varmrätten var en kul och god variant av en klassiker. På minussidan hamnar avsaknaden av tuggmotstånd. En god kaka med krunchiga nötter funkar alltid för mig. Dryckesvalet var genomgående bra, om än inte extraordinärt.
Betyg: 5/3/3

Datum: 8 mars 2012
Middag nr: 79
Kockar: Janne & Johan
Plats: Janne

Inga kommentarer: