fredag, november 18, 2011

Skaldjur är gott

Datum: 17 november 2011
Middag nr: 77
Kockar: Johan & Magnus
Plats: Magnus

Så har vi äntligen invigt Magnus och Christinas hem i äkta pumpernickelanda. Kvällen gick i skaldjurets tecken och kanske lite förvirrat också? Rättika till efterrätt är inget man stöter på var dag, spännande. Som sammanfattning så tar vi Peters kommentar "middagen var som en normalfördelnings kurva".

Till förrätt blev det idag Pomelosallad med asiatisk kryddning hämtat från TV3. Till det ett smarrigt Alsace vin, Pinot Gris Réserve


Dagens varmrätt blev en underbar havskräftsoppa med äppelkompott. Receptet hittade vi i Mat och Vänner, Till det så serverades en riktigt trevlig chardonnay (Simsonsig)
Till desserten så blev det lite upp och ned vända världen. Getost med rättika, hjortron, honung och nötsallad, är kanske inte vad man förväntar sig när man ska äta dessert. Till det här så blev det en Tokaji, Château Dereszla Tokaji Aszù 5 Puttonyos .
Peters kommentar
Betyg:

Johans kommentar
Starten var bra men inte topp. Räkorna försvann lite i alla andra smaker. Pinot gris passade fint ihop med de asiatiska smakerna. Varmrätten var kvällens huvudnummer och får högsta poäng, underbar. Och Chardonnayen gifte sig fint med soppan. Sen så har vi desserten som får godkänt förutom konsistensen på Getostbrûléen. Sammantaget en bra middag där soppan kommer att finnas kvar länge i mina smaklökar.
Betyg: 3, 5, 2+

Magnus kommentar
Förrätten var något av en besvikelse. Alldeles för mycket beska från pomelon för min smak. Huvudrätten blev en fullträff. Efterrätten tror jag hade kunnat bli en fullträff. I bruleén skulle vi behövt lite mer äggula för att få den att stelna helt, rättikan skulle att torkats av ordentligt så att den inte vattnade sig under gratineringen.
Betyg: 2/5/2

Jannes kommentar
Förrätten var god, men som Magnus redan nämnt lite för besk för ett högre betyg. Huvudrätten däremot tycks ha fallit alla på läppen. Eller, som Joey i vänner skulle ha sagt; "What's not to like?" Den får toppbetyg. Efterrätten smakade bra även om konsistensen på bruleén drar ner helheten lite. En ganska rejäl efterätt, vilket ju inte gör någonting, eller kanske t.o.m. är positivt efter en soppa som varmrätt.
Betyg: 2+/5/2

Inga kommentarer: