torsdag, januari 20, 2011

Klockan sju hos mig

Datum: 20 januari 2011
Middag nr: 75
Kockar: Janne & Magnus
Plats: Janne

Nya årets första middag med Pumpernicklarna var efterlängtad. Denna gång samlades vi hemma hos Janne på Söderleden, och Magnus & Janne stod för matlagningen. I brist på hjortfilé, som var tanken från början, så föll vårt val på en lammfilé från Skönero Kött - Linköpings nyöppnade köttbutik.

Förrätten utgjordes av en Lammfilé V.S.O.P - konjaksmarinerad lammfilé. En variant av en rätt från programmet "Halv åtta hos mig" och till detta serverades det en Blason Crémant de Bourgogne (#7687)

Varmrätten utgjordes av Torskrygg med prästostpuré, stekta kantareller och pepparrotscreme - ett recept hämtat från tidningen Mat & vänner och till detta serverades det en god Errázuriz Pinot Noir (#6294).Valet av efterrätt denna kväll föll på en klassisk Crème Brûlée med bär och därtill serverades ett glas vitt portvin.


Peters kommentar
Betyg:

Johans kommentar
Betyg:4+/4/2
Förrätten var en riktig höjdare. Jag är väldigt svag för den här sortens rätter. Varmrätten var god den också. Pepparrotskrämen gav tydlig mersmak. Efterrättsklassikern blev lite av en besvikelse då den var mer som en vaniljsås än brûlée även om smaken var bra. Summa summarum, en god middag med ackompanjerande drycker.

Magnus kommentar
Betyg:

Jannes kommentar
Betyg: 4/4/2
En lyckad trerätters om man ser lite mellan fingrarna med ett litet olycksfall i arbetet; Konsistensen på vår Crème Brûlée blev alldeles för lös (därav det låga betyget), trots att vi följde receptet. Smaken däremot var väldigt god. Den konjaksmarinerade lammfilén var fantastiskt fin och bubblet till passade riktigt bra. Även huvudrätten föll mig på läppen med lite svenska smaker av svamp och rårörda lingon.


Inga kommentarer: