torsdag, november 25, 2010

I jakt på vildand #74

Äntligen dags att ta plats i köket igen - denna gång tillsammans med Johan. Det kändes på förhand som om vi fått till en bra meny inför dagens middag. Vi ville väldigt gärna prova att tilllaga vildand efter att ha sett "I Simons Panna" på lokal-TV. Så, det var bara för oss att ge oss ut på andjakt... Som tur var fanns det i frysdisken hos Britta & Lennart i Norsholm. Det blev en rolig stund i köket och en riktigt trevlig middag, där alla tre rätterna kändes väldigt lyckade.Till förrätt blev det idag Sparrissoppa med tomat- och parmabruschetta. Till detta en god Chardonnay; Petit Chablis (#5585)


Dagens varmrätt blev, efter inspiration från lokal-TV 24Corren, en fantastisk Vildandsbröst med Gotlandstryffel, mandelpotatiskompott och päron. Till detta serverades en smakrik italienare; Brolio (#2705)


Desserten denna dag var en härligt sötsyrlig Passionsfruktstarte, och till detta ett gott dessertvin - Castelnau de Suduiraut (#3690).

Jannes kommentar
Jag tycker alla tre rätterna kändes väldigt lyckade; En enkel men smakrik förrätt. Varmrätten smakade mycket bra, med perfekt tillagat andbröst. Desserten var god och friskt sötsyrlig, men kändes inte så lyxig som den borde med 12(!) passionsfrukter i fyllningen. Middagen som helhet är jag väldigt nöjd med.
Betyg: 4/4+/4

Johans kommentar
En allt igenom mycket god middag. Förrätt och varmrätt var lysande. Sparrissoppa blir jag aldrig trött på. Kul att prova vildand, första gången för mig. Vinet till var bra men inte perfekt. Efterrätten mycket god men ändå middagens svagaste del.
Betyg:4-/4+/4

Datum: 25 november 2010
Middag nr: 74
Kockar: Johan & Janne
Plats: Johan

Inga kommentarer: