onsdag, november 04, 2009

Fredagskocken fast på en måndag

Datum: 2 nov 2009
Middag nr: 69
Kockar: Magnus & Janne
Plats: Magnus

I helgen fick jag hem en ny kokbok som heter Fredagskocken. Trevlig kokbok med snygga bilder och mängder av menyförslag med vintips. Passande nog var det en middag inplanerad redan på måndagen så samtliga recept hämtades härifrån.


Till förrätt serverades kalvrostbiff med bakade tomater, tryffelaioli, krutonger och pecorino. Till detta serverades en trevlig bourgogne, Chambolle-Musigny 2006.Till varmrätt blev det stekt ankbröst med potatis- och fårostquesadilla samt citronglaze och hasselnötssallad. Till detta dracks det rekommenderade italienska vinet A Mano Primitivo.Slutligen avnjöts inkokt päron med färskostcrème smaksatt med mandellikör och salt nötflarn. Till detta en bubblande Asti Cinzano.Magnus kommentar
Måste nog säga att denna meny peakade redan vid förrätten. Jag gillade kalvrostbiffen riktigt mycket och vinet till gjorde den minnesvärd. Varmrätten hade bra stora smaker men det blev lite väl mycket syra med både fetaosten och citronglazen. Om jag gör den igen tar jag nog mindre feta i qeusadillan. Inkokt päron går alltid hem hos mig men kanske var desserten inte så spännande.
Betyg: 5/4-/4-

Peters kommentar
Fantastisk start, minst sagt. Förrätten var perfekt, vinet till likaså. Förväntningarna efter denna inledning var förstås omöjliga att leva upp till. Hur som, både varmrätt och dessert smakade jättebra, men stod sig ändå slätt i konkurrensen.
Betyg: 5/4/3

Johans kommentar
Underbart god förrätt som serverades med ett av de godaste viner jag smakat, perfekt. Varmrätten var också lyckad men kunde inte leva upp till inledningen, håller med Magnus i hans kommentar att det var lite för mycket syra. Efterrätten funkade bra, men den kittlade inte.
Betyg: 5/4-/3

Jannes kommentar
Förrätten tillsammans med vinet var en perfekt start på middagen, och som Peter skriver - inte lätt att leva upp till med varmrätt och dessert. Ankbröstet var perfekt i mitt tycke, men qeusadillan blev lite mastig till, men bra smaker trots allt. Efterrätten smakade bra och mandelflarnet med lite sälta var ett trevligt inslag, men höll inte samma klass som förrätten.
Betyg: 5/4-/3

Inga kommentarer: