onsdag, augusti 26, 2009

Augusti...

Datum: 26 aug 2009
Middag nr: 68
Kockar: Janne & Johan
Plats: Janne

Jag vill inte påstå att sommaren är slut, men ett för oss är det något av ett hösttecken när våra Pumpernickelmiddagar tas upp igen efter sommaruppehållet. Den 26:e augusti var det så dags igen och den här gången var det Johan och jag (Janne) som stod på tur för att agera kockar.

Som förrätt serverades Grillad Halloumi med Sallad av Grillad Sparris och Nektariner samt Rostad Vitlöksdressing, receptet hittade vi i Mat och Vänner nr:3, 2009. Och till denna serverades ett rosévin Puycheric Syrah #2209Varmrätten var Lammfilé med Sommarprimörer och Timjan- och Madierasås, receptet hittade vi i Mat och Vänner nr:3, 2009. Till denna serverades efter rekommendation Orzada Cabernet Franc 2005 (#97195)
Som avslutning på det hela tyckte vi att en dessert med bär skulle passa i årtidens tecken. Valet föll på en Kokosmazarinpaj med bär. Ett recept vi hittat i Allt om Mat (#8 2009)


Desserten serverades med hemgjord vaniljsås, kaffe och avec, bestående av Grådask (#8089)


Jannes kommentar

Smakerna i förrätten förde tankarna till någon varm julikväll vid grillen. Somrigt och fräscht med nektarinerna till den grillade halloumin. En anrättning att lägga på minnet och tillaga vid något mer tillfälle. Varmrätten lät gott och såg bra ut "på pappret", men den blev dessvärre inte särskilt lyckad. God sås, men lite tråkig konsistens på både kött & grönt. Efterrätten däremot var i mitt tycke en riktig fullträff! Rekommenderas varmt. Jag tror den skulle funka med nästan vilka bär som helst. Dessutom... hemlagad vanlijsås slår nog allt du kan köpa färdigt i den vägen. Dryckerna var riktigt bra val genom hela middagen.
Betyg: 4/1/4

Johans kommentar
Förrätten var en mycket trevlig anrättning och rosévinet förträffligt till. Varmrätten var lika tråkig som förrätten var bra. Det enda positiva var vinet. Som tur var så fick man gå hem glad i alla fall efter att ha fått inmundigat den härliga efterrätten. Hemmagjord vaniljsås är mumma :-)
Betyg: 4/1+/4

Magnus kommentar
Förrätten var riktigt trevlig. Fick lite internationella vibbar av den. Kändes inte som om jag befann mig på Söderleden där ett tag. Varmrätten var något av en besvikelse men ändå kul med murklor. Tror att det är en ingrediens som kommer att göra en bejublad comeback i dessa sammanhang.
Betyg: 4+/1/4-

Inga kommentarer: