lördag, augusti 23, 2008

Kräftor, rosmarin och mynta

Datum: 21 augusti 2008
Middag nr: 63
Kockar: Magnus & Janne
Plats: Janne

Då var sommaren över och hösten här. Inget ont som inte för något gott med sig dock. Dags för middag nummer 63 och början på en ny Pumpernickelsäsong.Till förrätt serverades en Gul gazpacho med svenska kräftor och dillfrökex. Till detta dracks ett gott Rieslingvin.Middagens huvudnummer var en helstekt oxfilé med rosmarinstuvade grönsaker och potatispuré. Ett ekologiskt rödvin, Vinas Del Vero gjorde maten sällskap.Avslutningsvis avrundades middagen med en klassisk Creme brulée med sallad på päron, äpple, mynta och rostade mandlar. Till detta ett Tokaji-vin, St Stephan's Crown Tokaji Aszú 3 Puttonyos.

Magnus kommentar
Jag tyckte middagen rakt igenom var mycket lyckad. Kräftorna och gazpachon som på förhand lät som en höjdare blev något plattare än jag tänkt mig. Å andra sidan var huvudrätten med sina milda välkomponerade smaker en höjdare. Efterrätten är för mig en fullträff. En klassisk creme brulée och tokaji-vin är så gott så det kan inte ens mynta i salladen förstöra.
Betyg: 4/5/5

Johans kommentar
Mums vad gott och så skönt med middag igen även om det innebär att hösten snart är här. Kräftorna och gazpachon tycker jag var riktigt gott. Huvudrätten var ännu bättre med de runda smakerna och vinet passade utmärkt till. Så var det det där med efterrätt. Det är inte min favoritdel i en middag men det här var ändå riktigt gott. En rakt igenom riktigt lyckad middag.
Betyg: 4/4/4

Jannes kommentar
En trevlig och lyckad middag. Förrätten såg rätt läcker ut och smakade bra, men var inte så spännande som det lät. En helt ok start dock. Huvudrättens milda smaker var en mycket trevlig upplevelse. Inte så överaskande kanske - relativt säkra kort, men gott. Efterrätten var också lyckad. Kul med ett tillbehör till creme brulée - passade bra till gjorde det också.
Betyg: 4/4/4

Peters kommentar
Äntligen höst. Varmrätten är måltidens höjdpunkt utan konkurens, även om förrättens kräftor ligger rätt i tiden och på tungan samtidigt som desserten är en favorit i ny klädnad.
Betyg: 4/5/4

Inga kommentarer: