lördag, november 03, 2007

Oktoberfest

Datum: 31 oktober 2007
Middag nr: 57
Kockar: Janne & Magnus
Plats: Magnus

Oj vad veckorna rusar iväg. Det är ett tag sedan middag #57 gick av stapeln så det är hög tid att uppdatera denna sida. Den 31/10 samlades vi hemma hos Magnus - denna gång med Andreas som ersättare för en hårt jobbande Johan, som vill få tak över huvudet på hela familjen innan snön kommer - så hans husbygge fick gå före.

Vi öppnade kvällen med en palsternackssoppa med kantarelltoast som förrätt. Varmrätten bestod av Hjortfilé och rödvinssås med smak av hjortron (recept från DN) och serverades med råstekt potatis och blomkålspuré. Som avslutning på middagen serverades en kyld päronsoppa med chardonnay. Som dryck till förrätten fanns alternativen sherry (Vintry's Amontillado Superior) och chardonnay (Beringer Stone Cellars), som båda sägs passa till smaker som palsternacka och svamp. Till varmrätten serverades ett chilenskt rödvin, Casillero del Diablo Carmenère.

Jannes kommentarer:
Palsternackssoppan blev något krämigare än vad vi tänkt oss men det var inte till nackdel. Smakrik och och mild på en gång och gick mycket bra ihop med svamptoasten. Varmrätten var klassisk, men med en lite kul twist med hjortron i såsen, vilket bara anades på smaken. Smakmässigt var det en sensation; jag lovar... blomkålspuré är mycket godare än det låter! Smakerna kompletterade varann fint. Desserten blev inte alls så frisk och spännande som vi hoppats. Den blev lite mäktig och med en tendens till lite "spritig" smak av vinet. Men ändå - inte heltokig som avrundning på middagen.
Betyg: 3/4+/2

Magnus kommentar:
Inte helt nöjd med slutresultatet. Framförallt var efterrätten, som nästan smakade godis-shot, en stor besvikelse. Varmrätten var dock helt ok.
Betyg: 3/4/1

Peters kommentar:
Den inledande soppan smakade jättegott; milda, fina smaker. Varmrätten är i princip "kött, sås och potatis", bara bra mycket roligare. Desserten var välsmakande, men alltför söt och enahanda.
Betyg: 4/3+/2

Inga kommentarer: