söndag, september 23, 2007

7 smaker bättre än 3

Besökte en restaurang med det blygsamma namnet Restaurangen igår. Här beställer man inte som brukligt är förrätt, varmrätt och efterrätt utan här väljer man istället ett antal smaker. Tre, fem eller sju där sju smaker motsvarar en hel trerätters middag. Detta kanske låter som en rolig idé men något som inte fungerar i praktiken men det gör det faktiskt. Personalen bär in rätt efter rätt, den ena mer fantastisk än den andra, i ett perfekt tempo.Om ni gör ett besök till Restaurangen ska ni inte missa följande smaker:

 • Pepparrot - "Tartar" fjordlax, äpple, senap
  En laxtartar på gurka, syrligt äpple och lax. Toppad med krutonger och riven pepparrot. Allt serverat i ett cocktailglas.
 • Krondill - "S.O.S." gös, kräftor, tomat
  Gös och kräftor i en gudomlig krondillssmakande tomatsås serverad tillsammans med en västerbottenpaj.
 • Kapris - "Råbiff" oxrygg, betor
  Råbiff med röd- och gulbeta, med kapris och sojasås. Toppad med avruga kaviar.

Johans kommentarer:
Jag måste passa på att nämna att jag också har besökt Restaurangen. Jag provade lite andra saker än Magnus och måste slå ett slag för:

 • Tryffel - "Fritto Misto" sparris och citron. Det är färsk sparris som friterats och serveras med en tryffelkräm som är gudomlig. Detta serverades med Cuvée Thyra som är ett sydafrikanskt vin och som lyfte rätten till skyarna.
 • Kaffe - "Semifreddo" med körsbär. Serveras fryst i en kaffekopp tillsammans med Recioto della Valpoliciella L'Ermita, ett Italienskt dessert vin.
En smak som jag inte rekommenderar:
 • "Oliv" - "Osso Buco" lammfilé med mortadella. Lammfilén var väldigt tråkig och seg. Rätten som helhet rätt så intetsägande om en väldigt läckert serverad.
Som helhet var allt över förväntningarna och ett besök rekommenderas starkt. Enastående uppläggningar och en suverän service.

Restaurangen hittar du på Oxtorgsgatan 14 i Stockholm inte långt från Hötorget.

1 kommentar:

Peter J Andersson sa...

Tack för tipset, det låter jättespännande! Varför inte uppdatera inlägget med adress till Restautrangen?