söndag, december 03, 2006

Gul svans till kocken

Jag är egentligen en sån som alltid uppskattar ett gott vin till maten men som efteråt har svårt att ge något annat omdöme än att det var just ett gott vin. Mitt minne har alltså lite till övers att önska när det gäller viner. Trots detta och att jag är allt annat än en vinkännare tänkte jag ändå rekommendera ett vin som har gjort ett bestående intryck. Yellow Tail Cabernet-Merlot 2004 (nr 6834).

Om man ska lyssna på expertisen så har det en syltig doft med tydlig vaniljkaraktär, inslag av fat, smörkola, lakrits och skogsbär. Själv tycker jag detta är ett typiskt kockvin. Det vill säga ett vin som med fördel avnjuts på egen hand under tiden middagen tillreds. Så medan grytan puttrar på spisen eller steken är i ugnen föreslår jag att kocken tar sig ett glas gul svans.

2 kommentarer:

Johan Scharf sa...

Trevligt med vinrecension. Jag har ett par nya whiskey sorter hemma som jag ska ta och recensera framöver.

Bra initativ.

Peter J Andersson sa...

Johan, när kommer whiskyrecensionerna?