måndag, november 06, 2006

Restaurang Malaysia

På Luntmakargatan i Stockholm ligger Restaurang Malaysia som enligt egen utsago serverar "genuina kryddoftande maträtter från det bästa av fjärran österns kök". Inredningen är enkel på gränsen till anonym, men det är helt och rent i restaurangen.

Mitt besök börjar lovande med en liten entrérätt som ställdes fram tillsammans med ett glas vatten, och som passar fint som tilltugg till fördrinken. De tre små vegetariska rätterna baseras på äpple, rotsaker respektive gröna små bönor inlagda i smakrika såser. Gott och trevligt som oannonserad inledning på måltiden.

Till förrätt äter jag friterade grodlår som serveras med en dressad grönsallad och lite hemgjord chilisås. Det är första gången jag provar grodlår och jag blir varken besviken eller lyrisk. Har du käkat friterade kycklingvingar vet du ungefär vad som väntar. Det speciella med de malaysiska grodlåren är att den goda frityrsmeten är kryddad med spiskummin och andra aromatiska kryddor. Milt och gott, men inte särskilt spännande som hel rätt betraktat.

Lamm Rendang på Bushman stil är dagens tips till varmrätt, kostar under hundralappen och kan bara beskrivas som mycket prisvärd. Tänk kalops men byt ut såsen mot en baserad på kokosmjölk och lagerbladen mot limeblad. Den rikliga portionen pryds med en rejäl lammlägg och serveras med kryddat ris och kokta grönsaker. Utsökt, smakrikt och mättande.

Till denna lagom heta måltid smakar det gott med en gammal hederlig stor stark. Personalen har inte så mycket att göra denna måndagkväll och gör vad som förväntas.

Restaurang Malaysia övertygar med smakrik mat och rikliga portioner. Maten kanske inte är den mest spännande jag ätit, men vällagad och god. Rekommenderas!

Kontaktinformation
Restaurang Malaysia
Luntmakargatan 98
113 51 Stockholm
08-6735669

Inga kommentarer: