Höstupptakten med Pumpernicklarna markerade en återkomst till "temat". Valet att använda szechuanpeppar i förrätten med fick sätta prägel på hela menyn.
Vi inledde kvällen med grillade pilgrimsmusslor med blomkålscrème och szechuanpepparsky och avnjöt ett italienskt vitt vin till detta. Johan valde att dricka ett alkoholfritt vitt vin till förrätten och resten av kvällen; Loxton Semillion Chardonnay (
1901). Receptet till förrätten hittade vi på sajten
Vin & Gastronomi.
Varmrätten bestod av lammlägg från
Smultronboda, inhandlat på Bondens egen marknad. Till läggen åt vi rösti och en sallad på tomater, bondbönor och salladslök. Det röda vinet kom också det från Italien. Recept från
Allt om mat.
Till dessert avnjöt vi en chokladmousse med szechuanpeppar och rom (
recept).
Datum: 19 september 2013
Middag nr: 85
Kockar: Janne & Peter
Plats: Peter (Kompanigatan 36)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar