torsdag, februari 11, 2016

Pumpernicklarna reboot #86

Pumpernicklarna tog ett långt uppehåll, men lades aldrig ner. Denna onsdag i februari kommer att gå till historien som "Pumpernicklarna reboot". Det var också första gången Pumpernicklarna kom till Ullstämma. Köket och den stora arbetsbänken visade sig fungera perfekt i händelsernas centrum. Kockarnas flinka fingrar tillsammans med gästernas glada humör bäddade för en toppenkväll. I köket släckte vi törsten med öl i form av PBR (Pabst Blue Ribbon) eller Mikkeler Drink in the Sun (alkoholfri).

Italiens bönsoppa och antipasti på bresaola, hyvlad parmesan Parmigiano-Reggiano, ruccola och dressing på citron och olivolja inledde måltiden. Till de drack vi de vita vinerna Alvarinho Contacto 2014 (6707) och alkoholfria Rawson's Retreat Semillon Chardonnay, 2013 (1911).

Kvällens varmrätt var ankbröst med palsternackspuré, portvinssås och surkål Fasskraut från Kuhne.Kvällens varmrätt var ankbröst med palsternackspuré, portvinssås och surkål Fasskraut från Kuhne. I glasen Zenato Valpolicella Classico, 2012 (12385) och det alkoholfria vita från förrätten.

Flan de huevo är en spansk brylepudding smaksatt med apelsin, vanilj och kanel. Tillsammans med Kopke Fine Ruby (8048) och kaffe fick den fick avsluta en trevlig kväll.

Vi kunde lättade konstaterade att vi inte hade glömt bort att laga god mat. Menyn upplevde vi som väl komponerad och alla rätterna fungerade bra.

Rätterna lagades av ekologiska råvaror i möjligaste mån och inspirerades av följande recept och texter:
Italiensk bönsoppa som toppades med extra persilja, riven parmesan samt chiliolja.
Puré och sås men utan tryffel och tryffelolja.
Flan de huevo där vi använde opastöriserad lantmjölk och smaksatte den med rivet skal från en apelsin utöver vanlij och kanel.

Datum: 10 februari 2016
Middag nr: 86
Kockar: Magnus & Peter
Plats: Peter (Basungatan 23, Linköping)

Inga kommentarer: