måndag, mars 11, 2013

Fläskrullader med dadlar och fetaost

Tänk att det kan vara så inspirerande att handla på ICA Berga. Ines och jag skulle kompletteringshandla i lördags och kikade i köttdisken. På ett paket med skivad benfri kotlett rekommenderades rullader med dadlar och feta, till det kanske bulgur. Dadlar fanns hemma i kylen så det blev att lägga köttpaketet i korgen. Söndagsmiddagen blev en höjdare tack vare detta. Snabbt, enkelt och mycket gott.

Fläskrullader med dadlar och fetaost (4 port)
12 skivor av benfri fläskkotlett (knappt 1 cm tjocka)
8 dadlar
100 g fetaost
Salt och peppar

Kärna ur och hackla dadlarna grovt, blanda med smulad fetaost till en grov grynig röra. Salta och peppra köttskivorna, fördela röran och rulla ihop till fina rullader. Fäst med en tandpetare. Stek rulladerna i traktörpanna med smör och olivolja till fin färg, lägg på locket och sänk värmen. Låt puttra tills möra. Plocka upp rulladerna på ett serveringsfat. Pannan är nu full med köttsaft och "utputtrad" fyllning. Vispa samman detta till en god sås. Smaka av och slå över rulladerna.

Servera gärna med bulgur smaksatt med hackade svarta oliver, citronskal och -saft. Komplettera med kokta sockerärter och tsatsiki uppiffad med hackad mynta. Det gjorde vi och faten blev tomma på nolltid.

Inga kommentarer: