söndag, januari 11, 2009

Key lime pie





Under julledigheten hade jag tid att se klart senaste säsongen av favoritserien Dexter. Där får huvudpersonen i uppdrag att hitta en "perfect key lime pie" åt en kvinna som ligger för döden. Det första försöket ratas eftersom den inte är gjord på kondenserad mjölk. Eftersom jag aldrig smakat key lime pie och aldrig lagat nåt med kondenserad mjölk så jag var nautrligtvis tvungen att prova.

Vet inte om den blev "perfekt" men detta verkar vara ett grundrecept.

Pajbotten:

Mixa 300g Digestivekex med 75g smör, 1 msk vaniljsocker och en nypa kanel.
Grädda på 200 grader i 10 minuter.

Fyllning:
Pressa saften från 4 lime, ungefär 1 dl. Blanda med 4 äggulor och en burk kondenserad mjölk. Häll över den avsvalnade pajbotten och låt allt vila kallt.

Serveras med grädde. Jag garnerade med granatäpple men jag misstänker att det inte är så traditionellt.

1 kommentar:

Johan Scharf sa...

ser riktigt smarrigt ut det där, tycker att det låter gott också.