Stek köttet runt om i en varm panna. Mortla alla kryddor och gnid in karrén. Skär potatis, morötter och palsternackor i bitar. Blanda rotsaker med olivolja, salt och dillfrön. Sätt in allt i ugnen på 175 grader. Häll ca. 1 dl vatten i formen tillsammans med karrén. När karrén har en innertemperatur på 68 grader är rotsakern fint rostade. Såsen görs genom att blanda kalvfond, fond från steken, äppelbalsamvinäger och honung. Red av med majsena. Voila!

Benfri hel fläskkarré
Potatis
Morötter
Palsternackor
Dillfrön
Kryddblandning:
3 msk fänkålsfrön
2 kryddnejlikor
1 msk torkade franska örter
råsocker
salt
svartpeppar
Skysås:
1 dl kalvfond
3 msk äppelbalsamvinäger
sky från steken
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar