söndag, maj 06, 2007

Fläskkarré med äppelbalsamvinäger

Till söndagsmiddag blev det fläskkarré med rostade rotsaker och skysås på äppelbalsamvinäger. Kanske inte helt rätt med tanke på säsongen och kanske inte så nytänkande men fuktansvärt gott om jag får säga det själv. Här kommer receptet som är mycket enkelt.

Stek köttet runt om i en varm panna. Mortla alla kryddor och gnid in karrén. Skär potatis, morötter och palsternackor i bitar. Blanda rotsaker med olivolja, salt och dillfrön. Sätt in allt i ugnen på 175 grader. Häll ca. 1 dl vatten i formen tillsammans med karrén. När karrén har en innertemperatur på 68 grader är rotsakern fint rostade. Såsen görs genom att blanda kalvfond, fond från steken, äppelbalsamvinäger och honung. Red av med majsena. Voila!

Ingredienser
Benfri hel fläskkarré
Potatis
Morötter
Palsternackor
Dillfrön

Kryddblandning:
3 msk fänkålsfrön
2 kryddnejlikor
1 msk torkade franska örter
råsocker
salt
svartpeppar

Skysås:
1 dl kalvfond
3 msk äppelbalsamvinäger
sky från steken

Inga kommentarer: