Tiden går... snart har det gått ett år sedan vi senast sågs för att laga mat tillsammans, men vi lyckades i alla fall klämma in ännu en trevlig kväll med god mat innan årets slut. Kockar denna gång var Janne och Magnus - om än med en hel del hjälp från Peter och Johan. Hjälp som tacksamt togs emot då jag själv (Janne) behövde ha lite fokus på dottern Alva som gärna ville ha leksällskap.
Dagens meny hade komponerats i klassisk anda, med en liten flirt med julens smaker. Desserten - en Tiramisu med pepparkaka och mörk rom hade förberetts kvällen innan och stod redan klar i kylen för att gotta till sig lite. Därmed kunde allt fokus läggas på för- och varmrätt; En klassisk Gubbröra till förrätt, serverad med en Samuel Adams Winter Lager i glasen. En mycket lyckad kombination. Förrätten följdes upp med en Ryggbiff med gratinerat parmesanmos, tryffelbearnaise och citronfräst brysselkål till varmrätt som serverades med en Delas Saint-Esprit, Côtes-du-Rhône.
Ryggbiffen tillagades Sous Vide och vi var rörande överens om att köttet var så nära perfekt man kan komma. Tillsammans med tryffelbearnaisen blev det makalöst gott!
Dagens meny hade komponerats i klassisk anda, med en liten flirt med julens smaker. Desserten - en Tiramisu med pepparkaka och mörk rom hade förberetts kvällen innan och stod redan klar i kylen för att gotta till sig lite. Därmed kunde allt fokus läggas på för- och varmrätt; En klassisk Gubbröra till förrätt, serverad med en Samuel Adams Winter Lager i glasen. En mycket lyckad kombination. Förrätten följdes upp med en Ryggbiff med gratinerat parmesanmos, tryffelbearnaise och citronfräst brysselkål till varmrätt som serverades med en Delas Saint-Esprit, Côtes-du-Rhône.
Ryggbiffen tillagades Sous Vide och vi var rörande överens om att köttet var så nära perfekt man kan komma. Tillsammans med tryffelbearnaisen blev det makalöst gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar