måndag, januari 23, 2017

Vegetariskt #87



Efter ytterligare ett långt uppehåll så var det åter dags för en pumpernickelmiddag. Så som förra gången så tog middagen plats på ett nytt ställe. Nämligen hos Magnus i Grebo. Redan från start var det fullt ös i köket. En vegetarisk trerättersmiddag stod på menyn. Dagens huvudkockar var Johan och Magnus. Kl.18 dök Peter och Janne in, båda två var ytterst villiga att hjälpa till med tillagningen. Och självklart fick dom det, lite enklare uppgifter utförde dom med bravur.

Chevré chaud med citronspetsad rotsaks- och spenatsallad fick inleda kvällen middag. Till det så drack vi en Stoneleigh Sauvignon Blanc (nr: 6311).

Till varmrätt så serverades det tryffelstekt aubergine med vintersallad,
rostade potatis och parmesanaioli. Drycken till detta var en
Villa Valentina Sangiovese (nr: 76598).

Som avslutning blev det fryst nutellacheesecake med hasselnötter. Dryck till den här rätten var Vecchioflorio Marsala Superiore (nr: 8403).

Samtliga var rörande överens om att det var en väldigt god och välkomponerad middag.



Datum: 19 januari
Middag nr: 87
Kockar: Johan & Magnus
Plats: Magnus (Grebo)